BilgeRota hesabını ve verilerini silme
Son güncelleme: 5 Kasım 2026
Bu sayfa, BilgeRota: YKS Koçu uygulamasının (geliştirici: Mikail Ceren) kullanıcılarının hesaplarını ve verilerini nasıl sildirebileceğini açıklar.
1. Uygulamadan silme (hemen)
- BilgeRota uygulamasını ya da www.bilgerota.com adresini aç ve giriş yap.
- Profil sekmesine, oradan Ayarlar'a gir.
- Hesap bölümünde Hesabımı sil'e dokun ve onayla.
Hesabın ve aşağıdaki veriler o anda kalıcı olarak silinir; geri alınamaz.
2. E-postayla silme talebi
Uygulamaya giremiyorsan hesabına kayıtlı e-posta adresinden info@bilgerota.com adresine "Hesap silme talebi" konulu bir e-posta gönder. Kimliğini doğruladıktan sonra hesabını en geç 30 gün içinde sileriz ve sana bildiririz. Hesabını silmeden yalnız belirli verilerinin (örneğin soru çözüm geçmişinin) silinmesini de aynı adresten isteyebilirsin.
3. Silinen veriler
- Ad, e-posta, kullanıcı adı, doğum yılı, veli e-postası ve hesap ayarları
- Çözülen sorular, cevaplar, süreler, konu ustalıkları, deneme netleri ve sonuçları, planlar ve kamplar
- Yapay zekâya gönderilen soru metinleri ve çözümleri
- XP, seri, rozetler, lig ve arkadaşlık kayıtları, düellolar, odak süreleri
- Oturum ve bildirim belirteçleri, bildirdiğin hatalı soru kayıtları
4. Saklanan veriler ve süreleri
- Abonelik işlem kayıtları: App Store, Google Play ve RevenueCat'ten gelen satın alma ve yenileme bildirimleri, vergi ve muhasebe yükümlülükleri için kanunun öngördüğü süre boyunca saklanır; bu kayıtlar adını ve e-postanı içermez.
- Anonim istatistikler: Soruların zorluk değerleri gibi kimseyle ilişkilendirilemeyen toplu bilgiler kalabilir.
Önemli: Hesabını silmek, App Store veya Google Play'deki Plus aboneliğini iptal etmez. Aboneliğini ilgili mağazadan ayrıca iptal etmelisin.
Ayrıntılar için KVKK aydınlatma metni ve gizlilik politikası.